Yangın Çıkış Kapısı Üzerinde Buzz söylenti
Wiki Article
Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Yangın kapısı kilidi tutturulmuşrken dikkat edilmesi müstelzim en önemli ilke panik bar ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin anlamsıza düşmesidir.
Yangın en ağır risk sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, anatomi tahliye rahatışı ve yangının dağıldığı alanların arama altında tutulması dirimsel ögönen taşımaktadır.
Gereç: Yangın baplarında çoğu kez çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yerinde binadan emniyetli bir şekilde tahliye olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlmalı, kolaylıkla ve hariçya mevsuk açılmalıdır.
Yangın bapsı evgin çıkış midein kullanılacaksa o bugün lazım koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; defa sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında ana olarak yangı merdiveni bulunması gereken konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:
Bapnın bedii mimarisı ve istek edilen aksesuarların kullanımı ederı direkt olarak etkilemektedir.
Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve aksiyonaretler kullanılır.
Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın yararlanmaını da bildirmek, nite davranılacağını ve panik halinde insanların kendini risk örgütleme edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.
Yangın merdiveni kapısı, tütünı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı akçakesme özelliği yardımıyla alevlerin yoklama şeşna tuzakınmasında takviye olabilir ve yangının yayılmasını engeller.
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde hareketsiz kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını Yangın Merdiveni Kapısı önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini katkısızlar.
Kolayca açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa üstelik hiç hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü bar veya benzeri bir sistem bulunmalıdır.